Veli Ziyareti "Hasan Barlas" :)

"Aile, tüm toplumlarda çocuğun ilk öğretmeni olarak kabul edilir (Barton, Coley, 2007). Dolayısıyla ailelerle öğretmenler arasında kuvvetli bir paydaşlık oluşturmak ve onları okulla iş birliği içinde olmaya isteklendirmek, eğitim açısından önemli bir kazanımdır. Ortak amaç doğrultusunda, okul ile veli arasında düşünce birliği, iş birliği ve eylem birliği gerekir (Doğru, 2005). Öğretmen-öğrenci ve öğretmen-veli arasında kurulan ilişki, çocuğun okul başarısının anahtarıdır. Araştırmacılara göre, başarılı eğitimöğretim sürecinin anahtarlarından biri de öğrencinin okul içinde ve okul dışında kişisel bir bağ kurabilmesidir (Epstein,1998). Ev ziyaretleri bu güvenli bağı oluşturmak için en iyi yollardan biridir."

Bizleri evinde misafir eden Hasan Barlas oğlumuz ve değerli annesi Canan Hanım'a teşekkür ediyoruz :)

30-12-2022